Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Jenny Sparks #1 / Wolverine: Revenge dubbelreview

Ze was geen superheld, Jenny Sparks was de geest van de 20ste eeuw. Een symbool dat 100 jaar lang een laatste linie was tegen bedreigingen uit de kosmos. Op 31 december 1999 lag ze vlak voor de jaarwisseling stervend in de armen van een van haar teamgenoten en sprak ze de volgende woorden:

Save the world. They deserve it.

Be better. Or I’ll come back and kick your heads in.

We hebben het duidelijk verneukt want Jenny is terug. Dr Atom is doorgedraaid en gijzelt een bar vol mensen. De enige die dit kan oplossen zijn niet Batman en Superman maar Jenny Sparks.

©DC Comics

Tom King en Jeff Spokes bespelen een gevoelige snaar. Het is apart om te beseffen dat je haar als lezer hebt gemist. Jenny en haar vrienden van The Authority vertegenwoordigen het beste van de jaren negentig en ze waren zo ontworpen dat ze na de eeuwwisseling hun tijd hadden gehad.

King heeft het ultieme haakje gevonden om haar terugkeer te rechtvaardigen en ik kan niet wachten op de afloop.

Wolverine: Revenge #1

Geekster buigt diep voor de naam Jonathan Hickman. Toch is hij niet de belangrijkste trekpleister voor deze miniserie want dat is toch echt Greg Capullo. De voormalige rechterhand van Todd McFarlane heeft zijn meester overtroffen en is in tegenstelling tot de Toddmeister wel bereid om wat voor Marvel te doen.

Dit is een Elseworlds-achtige miniserie die zich buiten de reguliere continuïteit afspeelt, wat de makers absolute vrijheid verschaft.

Het verhaal is simpel. Magneto stortte samen met zijn basis neer op aarde en ontbrandde boven Canada. De meester van het magnetisme blies zijn laatste adem uit en dit veroorzaakte de moeder aller magnetische schokgolven waardoor het noordelijk halfrond geen werkende technologie meer heeft.

Nick Fury verzamelt Captain America, Wolverine, Winter Soldier en enkele agenten om een kraak te zetten. Er is een werkende fusiereactor in het Russische Tunguska waarmee het westen gereanimeerd kan worden. Natuurlijk gaat het mis waardoor Wolverine gedwongen is om iets te gaan doen waar hij goed in is. En waar hij goed in is, is niet zo mooi.

©Marvel Comics

Tja, dit is een bijna nihilistische blockbuster op papier. Er is veel focus op het geweld waarbij je als lezer nog de optie hebt om te kiezen voor de extra bloederige Red band-editie waarin je ook nog wat darmen ziet. Toch lijkt er ook wel wat inhoud in het verhaal te zitten.

Het zal mij benieuwen wat dit duo ervan gaat bakken.

Beide comics verschenen op 20 augustus 2024

Total
0
Shares
Gerelateerde artikels