Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nicky Saxx 4: Complot / Loos review: lang verhaal

Bij Geekster volgen we al een tijdje Reboot Comics. Eind augustus verscheen een nieuw album van de heruitgave van de serie Nicky Saxx. Deze strip van de hand van Willem Ritstier en Minck Oosterveer werd door de uit het Nederlandse Schijndel afkomstige uitgever aan de vergetelheid onttrokken en voorzien van een nieuw jasje.

saxx
©Reboot Comics

Dit nieuwe album bevat een opgeknipt verhaal in twee delen. Waar het over gaat? “Complot vergt het uiterste van onze hoofdrolspelers. Studentes plegen zelfmoord en diverse lijken zijn spoorloos verdwenen. De kogels vliegen in het rond. Om het complot niet uit te laten komen, ontploft een gebouw met Nicky en Elja erin! Is dit het einde van onze stoere speurders? In Loos gaat dit explosieve verhaal verder. Er moet veel verdriet verwerkt worden! Gevoelige informatie is nergens veilig. Waarom worden de (zelf)moorden gepleegd? Wat is er loos?”

Nieuwe vormgeving voor Nicky Saxx

Reboot Comics heeft een andere vormgever op dit album gezet. En dat zie je meteen. Tussen de kaders is nu de nummering van de stroken te lezen. Iets wat praktisch was toen ze nog gepubliceerd werden in de krant maar in dit album stoort het vooral.

In de openingsstrook is nu het Nicky Saxx-logo te zien. Op zich een legitieme keus om dit in het verhaal te laten, maar in de eerdere albums is het niet zichtbaar. Het lijkt wel alsof er niet met deze vormgever is meegekeken, want dit hoort toch op te vallen bij een uitgever? Ook het logo en de extra vermelding van Nicky Saxx onderaan de pagina stoort. Is dit een album of een mislukte glossy?

Mocht je de hardcover kopen, dan krijg je er nog een dossiertje bij waarin Ger Apeldoorn de (getekende) vrouwen uit het leven van Minck Oosterveer bespreekt.

Het verhaal loopt voor een deel best goed. Toch wordt het mysterie niet opgelost en lijkt dit de hoofdrolspeelsters onberoerd te laten. Misschien dat het nog wordt verder gezet in het volgende album? Voor nu is dat nogal onbevredigend. Het is als een aflevering van Scooby Doo zonder ontmaskering.

Verzamelaars kopen dit album toch wel, maar het is jammer dat het simpelweg een minder deel uit de serie is. Snel door naar de volgende.

Nicky Saxx #4 verscheen op 22 augustus 2024 bij Reboot Comics

6/10
Total Score

Raak

  • Verzorgd dossier
  • Goed tekenwerk

Braak

  • Verhaal heeft geen clou
  • Vreemde keuzes qua vormgeving
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels